Близо 40 души са задържаните преди и по време на

...
Близо 40 души са задържаните преди и по време на
Коментари Харесай

Близо 40 задържани преди и по време на мача в София

Близо 40 души са арестуваните преди и по време на мача сред тимовете на „ Ботев “-Пловдив и „ Локомотив 1926 “- Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Столична дирекция на вътрешните работи предприе ограничения за защита на публичния ред в столицата. Не бяха позволени съществени нарушавания на публичния ред.

Около 18.30 часа на ул. „ Екзарх Йосиф “ след зародил спор, прераснал в сборичкване сред трима почитатели на „ Ботев “ – Пловдив и последователи на ПФК „ Левски “, пловдивчаните били нападнати от маскираните почитатели на столичния тим. Част от нападателите били арестувани директно след случая в околните улици, а останалите пробвали да се укрият във почитател клуб на ул. „ Цар Симеон “.

Всичките 19 души са арестувани и отведени в столично районно ръководство. Преди това, в ранните следобедни часове, по време на напредването към националния стадион са били арестувани петима почитатели с пиротехнически произведения.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на построените контролно пропускателни пунктове са били арестувани 14 души , от които шестима – със неразрешени предмети / пиротехнически произведения, маски и електрошоково устройство/, петима - с наркотични субстанции и трима, неизпълнили полицейско предписание.-->

75 души са били върнати от входовете н а спортното оборудване поради нетрезвото им положение. Други двама мъже, почитатели на Ботев-Пловдив са арестувани в региона на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР