Близо 40 държави са регистрирали рекордно висок брой нови случаи

...
Близо 40 държави са регистрирали рекордно висок брой нови случаи
Коментари Харесай

Страните с рекордно голям брой нови случаи на COVID-19 се удвои

Близо 40 страни са записали рекордно висок брой нови случаи на ковид през миналата седмица, заяви Ройтерс. Според организацията броят на тези страни се усилва, като преди три седмици 7 страни записаха подобен връх, преди 2 седмици те са били към този момент 13, предходната седмица – 20, а в този момент – 37.

Става въпрос освен за страни като Съединени американски щати, Бразилия и Индия, където през цялото време на пандемията имаше огромно разпространяване на вируса, само че и в Израел, Австралия, Япония, Мексико, Белгия, България и други, се споделя още в седмичния разбор. През миналата седмица новите случаи на вируса в Съединени американски щати са бяха 4 млн., до момента в който в Индия и Бразилия – по над 1 млн. В Австралия наложителното носене на маски на публични места беше още веднъж въведено. В Мексико, страната, която е на 4-то място в света по най-вече умряли приносители на вируса, кметът на столицата разгласи, че чака през октомври броят на приетите в болница да е по-голям в сравнение с беше през юни, когато беше първият пик на заболяването в страната.

След като някои от противоепидемиологичните ограничения бяха отстранени страните минават през втора вълна на заразяване. Освен това в доста страни с по-слаборазвито опазване на здравето евентуално не се заявяват всички дейни случаи на заболяването.

„ Няма да се върнем скоро към „ остарялото обикновено “. Пандемията към този момент промени метода, по който водим живота си “, разяснява генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейсус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР