Близо 4 мастербокса контрабандни цигари са открити в автобус на

Близо 4 мастербокса контрабандни цигари са открити в автобус на ...

Откриха близо 4 кашона контрабандни цигари в автобус.Близо 4 мастербокса контрабандни цигари са открити в автобус на пункта Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници"
Българският рейс с 55 пътници влязъл в страната от Турция около 21 часа. Част от пасажерите декларирали пред инспекторите, че пренасят цигари. Папиросите били задържани с разписки заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии. Митничарите селектирали превозното средство за щателен контрол. Така станало ясно, че девет пътници укрили на различни места в багажа си 560 кутии цигари без акцизен бандерол.
В хода на проверката в багажника на автобуса били намерени още 1330 стека от седем различни марки, по-голяма част, от които "ММ" и "Кarelia". За откритите контрабандни цигари е съставен акт на шофьора на автобуса по Закона за митниците.
Общо 4563 кутии папироси без бандерол са задържали митничарите на Капитан Андреево две денонощия. 287 стека открити при щателни митнически проверки, основно във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода "анализ на риска". Още 1693 кутии са иззети от 75 преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии./Марица

Източник: marica.bg