Близо 38 жени обвиниха в сексуален тормоз американския сценарист Джеймс

...
Близо 38 жени обвиниха в сексуален тормоз американския сценарист Джеймс
Коментари Харесай

Обвиниха сценариста Джеймс Тобак в посегателство над 38 жени


Близо 38 дами упрекнаха в полов тормоз американския сценарист Джеймс Тобак, заяви в. „ Лос Анджелис Таймс ”.

Според изданието, той се фокусирал главно върху млади девойки, студентки или гимназистки, увличайки ги в концепцията за холивудска популярност. По-късно, когато те се явявали на прослушвания, били подложени на тормоз от негова страна.

Никоя от жертвите не се е обърнала към полицията, а самият Тобак изцяло отхвърля обвиняванията. Пред вестника той твърди, че в никакъв случай не е виждал посочените дами или пък, че в случай че ги е виждал един път, към този момент не ги помни. Режисьорът отбелязва, че през последните 22 години е било "физически невъзможно" да прави сходни неща, разказани от дамите, защото има диабет и болест на сърцето, които изискват лекарства и утежняват положението му.

72-годишният Джеймс Тобак работи като режисьор, сценарист и продуцент на повече редица известни филми, в това число "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни Джуниър и Клаудия Шифър, както и "В очите" (1983) с Настася Кински. През 1992 година е номиниран за „ Оскар ” за сюжета на „ Бъгси ”.

След като редица холивудски актриси заговориха намерено за това, че са били обект на полов тормоз и даже обезчестяване от страна на дискредитирания американски продуцент Харви Уейнстейн, дами в целия свят започнаха да описват за преживелиците си, сходни с тези на жертвите на Уейнстейн. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР