Близо 37.5 милиона лева е макрорамката на бюджета на Община

...
Близо 37.5 милиона лева е макрорамката на бюджета на Община
Коментари Харесай

Близо 37.5 млн. лева е макрорамката на бюджета на Банско за 2024 г.


Близо 37.5 милиона лв. е макрорамката на бюджета на Община Банско за 2024 година. Той беше признат с болшинство по време на съвещание на Общинския съвет в петък.

Кметът Стойчо Баненски съобщи, че са планувани разноските и нужните дофинансирания, тъй че да се обезпечи естествената работа на учебни заведения и детски градини, както и на заведенията за обществени услуги. Продължават напъните за поддръжка на развиването на спорта в община Банско и организирането на богата културна стратегия. Всичко това е част от устрема ни да утвърдим Банско като международен целогодишен курорт, изясни Баненски.

Инвестиционна стратегия на планинската община е 4 489 434 лв.. През идващите няколко години се планува последователно да бъдат рехабилитирани всички здания на детските градини и детската ясла в Банско. През тази година ще бъде осъществен ремонт на ДГ №1 - Голева детска градина. Предстои създаване на детски площадки от ново потомство и оборудване за спорт навън.

Средства са отделени и за ремонт на улиците " Радон Тодев ", " Лазар Томов " в Банско и " Митко Палаузов ", " Софроний Врачански " и " Иван Галчев " в град Добринище, както и асфалтиране на улици в дребните обитаеми места от общината. Предвижда се ремонт и оформяне на паркинг на улица " Марушка Буйниова " при кръстовището с улица " Лазар Томов ". Предстои да се възложат за планиране голям брой значими планове, като един от тях е довеждащ тръбопровод до град Добринище, както и създаване на системи за външно изкуствено осветяване на град Добринище, село Филипово и село Места.

До месец започва построяването на Дом на покойника и ремонтните действия в Гробищен парк-Банско, включващи алеи, нова врата и ограда. Заделени са средства за дотъкмяване на плановете, които са в развой на осъществяване.

На съвещанието с болшинство от 16 гласа " за " и един срещу от присъствалите 17 съветници се одобри структурата на общинската администрация за 2024 година, с която се цели оптимизация на човешки и финансови запаси. В нея се планува основаване на нова дирекция " Икономическо развиване " за разрастване на капацитета на развиване община Банско в разнообразни стопански браншове и ударение на туризма, като водещ за общината. Ще се сътвори нова служба - експерт " Здравеопазване ", поради неотложните задания, които би трябвало да бъдат решени за възстановяване на здравните услуги за популацията на общината. Друга съществена смяна в структурата е всички " неадминистративни " обслужващи действия, да бъдат изнесени в общински предприятия.

С цялостно единогласие съветниците утвърдиха кандидатстването на община Банско по план " Красива България ", Мярка М02 " Подобряване на обществената инфраструктура ", което включва ремонт на постройката и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на Спешен център - Банско, както и кандидатстване с планово предложение " Ремонт на постройката на Защитено жилище 1 и 2 ", от фонд " Социална протекция ".
 Румен Радев желае втори въжен превоз за Банско
Румен Радев желае втори въжен превоз за Банско

Това съобщи президентът при среща с кмета на зимния курорт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР