Близо 350 000 служители от германските железници, градски транспорт и

...
Близо 350 000 служители от германските железници, градски транспорт и
Коментари Харесай

350 000 души на стачка: Транспортът в Германия е блокиран за 24 часа

Близо 350 000 чиновници от немските железници, градски превоз и летищния въздушен надзор в съвсем цяла Германия започнаха едновременна 24-часова стачка, която ще блокира придвижването в огромна част от страната.

Всички огромни летища в Германия - като се изключи Берлин - също вземат участие в стачката. Летище София оповестява, че са анулирани полетите от и до Хамбург, Мюнхен, Дортмунд и Франкфурт, които по проект летят в понеделник.

Железопътният оператор " Дойче Бан " приключи всички влакове по направления на дълги дистанции и съвсем всички курсове на районно равнище в провинциите, откакто синдикатите оповестиха стачка поради неодобрение от заплатите.

Седем провинции са наранени и от стачката в локалните транспортни асоциации, които оперират автобусните линии и градската железница S-Bahn - измежду тях са Баден-Вюртемберг, Бавария, Хесен, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц и Саксония.

Служителите от водния превоз също стачкуват.

Планирани са над 50 митинга на протестиращия синдикат EVG, който е страна по груповите трудови контракти на чиновниците в " Дойче Бан " и към 50 други транспортни компании.

Синдикатът упорства за увеличение на заплатите с 12% за интервал от една година, само че с минимална сума от 650 евро като " обществен съставен елемент ", оповестява Der Spiegel.

Профсъюзът Ver.di договаря от името на 2,5 млн. публични чиновници и изисква най-малко 10,5% растеж на заплатите или най-малко 500 евро в допълнение месечно заплащане.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР