Близо 35 хиляди обаждания на Националната телефонна линия за деца

...
Близо 35 хиляди обаждания на Националната телефонна линия за деца
Коментари Харесай

35 хил. обаждания на Националната телефонна линия за деца за 2021 г.

Близо 35 хиляди позвънявания на Националната телефонна линия за деца 116 111 са регистрирани през 2021 година , оповестиха от Държавната организация за протекция на детето. Запазва се наклонността повече момчета да желаят подпомагане на телефона.
 Гласуваха нова стратегия за принуждение против децата и евентуални времеви ограничавания в интернет
Гласуваха нова стратегия за принуждение против децата и евентуални времеви ограничавания в интернет

Предлагат включване на " принуждение за проявление " в Наказателен кодекс

Децата търсят информация за взаимоотношенията с други деца, основаването на другарства и потребността от другарство. Често ги тормозят проблеми с образователни предмети и ниски оценки. Някои от тях изясняват, че у дома съумяват да се оправят с поставените от учителите задания, само че когато ги изпитват, не могат да покажат знанията си, а родителите и учителите не им се имат вяра, че са се подготвили, което в допълнение ги стресира. В различен случай дете се опасява да показа с околните си, че не е съумяло да приключи образователната година и ще се наложи да повтори същия клас. Ученик е потърсил консултация какакво да направи във връзка с случай с две деца от класа му, които тормозят непрекъснато всички останали.

По време на обществената изолираност децата се обаждат постоянно, с цел да получат внимание и да схванат защо е този телефон. Когато консултантите обяснят защо се употребява линията, в множеството случаи децата се извиняват, че я задържат с измислени истории.
 СОС основава правна клиника за домашно принуждение
СОС основава правна клиника за домашно принуждение

Бюджетът е 62 000 лв., а услугите се чака да проработят при започване на лятото

За миналата година са подадени 737 сигнала за принуждение над дец а. Най-много от тях - 319 са за физическо и психическо принуждение. Проведени са 5 375 съвещания с деца за оказване на психическа поддръжка, а с възрастни - 2 995.

Запазва се наклонността огромен брой родители да подават сигнал, че детето им е в риск, най-много при заведени каузи за установяване на наставнически права или при бракоразвод. В случаите, когато родителите са в спор, постоянно оповестяват без безапелационни доказателства за несъответстваща грижа към детето, полагана от единия родител.
 Бивша възпитателка сигнализира за принуждение над деца в общински център в София
Бивша възпитателка сигнализира за принуждение над деца в общински център в София

Отдел " Закрила на детето " към Столична община не е разкрил доказателства за принуждение

Обажданията от майки през 2021 година са 489, като при 115 от тях е подаден сигнал за дете в риск. Обажданията от татковци и през 2021 година са повече, в сравнение с от майки - 654, като 125 от тях също са сигнали за дете в риск. Основна причина да търсият поддръжка посредством Националната телефонна линия за деца е редовно възпрепятстване на контактите им с децата им.

През ноември 2021 година се следи растеж на позвънявания от дами, които търсят помощ и поддръжка поради домашно принуждение. Това се случва директно след оповестения в медиите случай с ликвидиране на жена - жертва на домашно принуждение.
 Убива я, само че доста съжалява
Убива я, само че доста съжалява

Ако погледнем следствията - разлика сред животното от Цар Калоян и тихия IT експерт няма. Имаме една убита и една полуубита жена, чийто живот е свършил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР