Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните мерки за

...
Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните мерки за
Коментари Харесай

Близо 35 000 фермери у нас искат помощ заради коронакризата

Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по изключителните ограничения за финансиране, свързани с коронакризата. Понеделник (21 септември) е последният период, в който земеделците могат да аплайват за компенсиране на вредите, породени от пандемията, пришпомня БНР.

Държавата ще разпредели близо 100 милиона лв., с цел да компенсира фермерите за загубите, породени от изключителното състояние и загубите на пазари.

Първата мярка е бюджет 93.5 милиона лв. и обгръща секторите " Плодове и зеленчуци ", " Маслодайна роза ", " Винени лозя ", " Декоративни растения ", " Животновъдство " и " Пчеларство ".

Право на подкрепяне имат регистрирани земеделци, които са кандидатствали по схемите за директни заплащания през тази и предходната година. Към тях се прибавят фермерите, които имат контракти по селската стратегия и такива с документи за изцяло пропаднали площи. Общо 33 000 фермери са поискали подкрепяне по тези три пера.

Близо 1200 са фермерите, поискали помощ по втората мярка, която обгръща всички останали посоки в земеделието. Нейният бюджет е 5.5 милиона лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР