Близо 35 000 текстилни артикула с обозначения на известни марки

...
Близо 35 000 текстилни артикула с обозначения на известни марки
Коментари Харесай

Над 40 000 артикула задържаха на Митница Русе

Близо 35 000 текстилни продукта с обозначения на известни марки задържаха митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе в края на септември при инспекция на товарен автомобил, пренасящ текстилни произведения.

В първите дни на октомври при три други инспекции са арестувани още близо 5200 продукта, част от които контрабандни облекла, а други парфюми и тоалетни води, за които има подозрения, че нарушават права на търговски марки.

В края на септември, на 29.09.2023 г. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе е спрян за инспекция излизащ от страната товарен автомобил, пътуващ от Турция към Западна Европа. При осъществена щателна митническа инспекция оповестената стока – текстилни произведения и фешън продукти, е разтоварена.

След подробен оглед митническите инспектори откриват, че общо 34 040 разнообразни по тип и количества продукти са брандирани с лога, графични и символни изображения на предпазени търговски марки, за които са зародили основателни подозрения, че се транспортират в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година на ЕП и на Съвета. Най-многобройни измежду „ марковите “ артикули са чорапи от четири разнообразни марки. Намерени са още спортни облекла и комплекти, блузи, тениски, както и детски облекла.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР