Близо 35 000 текстилни артикула с обозначения на известни марки

...
Близо 35 000 текстилни артикула с обозначения на известни марки
Коментари Харесай

Над 40 000 артикула задържаха на Митница Русе


Близо 35 000 текстилни продукта с обозначения на известни марки задържаха митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе в края на септември при инспекция на товарен автомобил, пренасящ текстилни произведения. В първите дни на октомври при три други инспекции са арестувани още близо 5200 продукта, част от които контрабандни облекла, а други парфюми и тоалетни води, за които има подозрения, че нарушават права на търговски марки.

В края на септември, на 29.09.2023 г. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе е спрян за инспекция излизащ от страната товарен автомобил, пътуващ от Турция към Западна Европа. При осъществена щателна митническа инспекция оповестената стока – текстилни произведения и фешън продукти, е разтоварена.

След подробен оглед митническите инспектори откриват, че общо 34 040 разнообразни по тип и количества продукти са брандирани с лога, графични и символни изображения на предпазени търговски марки, за които са зародили основателни подозрения, че се транспортират в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година на ЕП и на Съвета. Най-многобройни измежду „ марковите “ артикули са чорапи от четири разнообразни марки. Намерени са още спортни облекла и комплекти, блузи, тениски, както и детски облекла.

В началото на октомври, на 03.10.2023 година, митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе стопират в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин при Дунав мост 2 за инспекция товарен автомобил, който транспортира групажна стока от България за няколко страни  в Западна Европа. Една от общо петте колета от товара е селектирана като рискова. При щателна митническа инспекция е открито, че две от палетата с общо тегло 1400 кг съдържат парфюми и тоалетни води от 20 известни търговски марки. С оглед на подозрения за нарушаване на права на интелектуална благосъстоятелност ароматите са арестувани на съображение Регламент (ЕС) 608/2013 година Предстои да бъдат известени притежателите на комерсиалните марки.

На 04.10.2023 година още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе при Дунав мост са осъществени две инспекции на излизащи от страната рейсове, които пътуват по линии от Турция за Румъния. Установено е, че две физически лица придвижват 1180 мъжки и дамски облекла и 85 якета и грейки. Стоките са закупени от Турция, само че не са съответно декларирани пред митническите управляващи. Съставен е акт за определяне на административно нарушаване за сбъднат състав на член 233 ал.2 от Закона за митниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР