Близо 3000 студенти, ученици, служители на ЧЕЗ и подизпълнители преминаха

...
Близо 3000 студенти, ученици, служители на ЧЕЗ и подизпълнители преминаха
Коментари Харесай

Близо 3000 души са се обучавали в учебния център на ЧЕЗ

Близо 3000 студенти, възпитаници, чиновници на ЧЕЗ и подизпълнители минаха образования в Техническия образователен център на ЧЕЗ Разпределение през 2018 година Над 160 са студентите от техническите висши учебни заведения в София и страната, посещавали центъра. Проведено беше и практическото образование на десетокласниците от специалността „ Електротехник “ в първата дуална паралелка на столичната Професионална гимназия по механоелектротехника „ Н. Й. Вапцаров “. Курсовете се водиха от над 50 лектори, експерти в областта на енергетиката в България.

През годината стартираха няколко образователни стратегии за чиновници, главно ориентирани към повишение на професионалната им подготовка и основаване на единни стандарти за работа. В Техническия образователен център постоянно се организират образования и изпити по “Правилника за сигурност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи”. Общо 870 техници, електромонтьори и отчетници взеха сполучливо своите изпити по безвредни условия на труд.

„ Техническият образователен център на ЧЕЗ Разпределение България предлага професионална подготовка и преквалификация и е лицензиран от Националната организация за професионално обучение (НАПОО). Лицензията включва 8 специалности и 12 специалности в региона на електроенергетиката, екологията, осведомителните технологии, заваряването и подемно-транспортната техника “ изясни Меглена Велинова, началник на Техническия образователен център.

Центърът разполага с механически полигон с смален модел на електроразпределителната мрежа, както и с изцяло оборудвани профилирани зали. Изграден на територия от 3400 кв. метра и съставлява съвременна база за осъществяване на на практика образования в действителна среда. Всички образователни стратегии, извършени в него, приключват с връчване на документи като удостоверение за положения труд и получените нови познания в преминатите образования, семинари, курсове и други

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР