Близо 300 млн. лева са били платени към днешна дата

...
Близо 300 млн. лева са били платени към днешна дата
Коментари Харесай

Шишков: 300 млн. лв. са платени за пътища по инхаус поръчки

Близо 300 млн. лв. са били платени към днешна дата от август 2022 година по инхаус поръчките за пътища.

Това излиза наяве от отговор на писмен въпрос на служебния районен министър на запитване от народен представител. Въпросът е заложен от Йордан Терзийски от ПП-ДБ, който пита министъра какъв брой са осъществените заплащания, като е изискал и информация за осъществени строително-монтажни работи по инхаус възлагания - какви и на каква стойност са те.

Само по три контракта по така наречен вътрешно възлагане са разплатени суми от август 2022 година до момента, дава отговор Шишков. Той прецизира, че те са сключвани в разнообразни интервали - през 2018, 2019 и 2020 година, и при друг мандатоносител от служебното държавно управление.

Министърът акцентира, че парите от август 2022 година, когато Румен Радев назначи служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев, до момента са дадени по сертифицирани и утвърдени монтажни работи единствено по договорите за вътрешно възлагане с " Автомагистрали " ЕАД.

Първият договор е за подсилване на обекти от републиканската пътна мрежа, наранени от геодинамични процеси и феномени. От август насам са били издадени две фактури по отношение на осъществени и утвърдени от страна на пътната организация работи, оповестява " 24 часа ".

Едната е на стойност 1 296 893,23 лв. с Данък добавена стойност за подсилване на свлачище при с. Козар Белене, а другата е на стойност 206 630,62 лева за подсилване на свлачище на републиканския път Първенец-Лилково. Министърът акцентира, че разплащанията са направени за работи, осъществени по тези обекти, преди 2 август 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР