Близо 300 малки танцьори ще се изявят на откритата сцена

...
Близо 300 малки танцьори ще се изявят на откритата сцена
Коментари Харесай

Започна второто издание на фестивала Танци край морето“ в Бяла





Близо 300 дребни танцьори ще се изявят на откритата сцена на площада в Бяла. Тази година събитието е с интернационалното присъединяване на групи от Русия. Фестивалната стратегия ще продължи до 7 юли /събота/. Концертните вечери стартират в 19:00 часа.

„ От години работим старателно, с цел да утвърдим Бяла като дестинация за културен туризъм, организирайки събития в разнообразни посоки на изкуството, освен с национално, само че и с интернационално значение. Преди няколко дни завърши десетото юбилейно издание на Националния събор на читалищата. Съборът се радва на в действителност огромен интерес. Миналата година взехме решение да създадем събитие, в което да се изявят и най-малките. Вече втора година „ Танци край морето “ е част от културния календар на Бяла. Радвам се, че броят на участниците тази година надвишава миналогодишния. Надявам се, че ползата към събитието ще продължава да пораства. “ С тези думи началото на събитието бе обещано от кмета на Община Бяла Анастас Трендафилов.

 Снимка

Фестивалът няма конкурсен темперамент, неговата съществена цел е да се даде сцена за изява на детски колективи от всички жанрове на танцовото изкуство. От уредниците са обезпечили грамоти за всеки състав и плакет – знак на фестивала. По специфичното е, че във всяка от трите концертни вечери ще бъдат връчени награди за „ Най-атрактивно осъществяване “, а след привършване на събитието една група ще получи „ Наградата на кмета “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР