Близо 300 животновъди излязоха на протест в София. Движението по

...
Близо 300 животновъди излязоха на протест в София. Движението по
Коментари Харесай

Животновъди излязоха на протест пред Министерски съвет

Близо 300 животновъди излязоха на митинг в София. Движението по бул. „ Дондуков “ в региона на Министерски съвет е блокирано.
 
Протестиращите фермери от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация се събраха под прозорците на Министерския съвет, с цел да изискат оставката на държавното управление, на премиера Бойко Борисов, на министъра на земеделието Румен Порожанов, както и на всички дирекции в министерството, свързани със бранш „ Животновъдство “.
 
Техните претенции са и за повече пари за бранша, и за смяна на политиката.
 
На митинга се появиха и депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия, както и водачът на социалистите Корнелия Нинова, която също поддържа митинга и съобщи, че е належащо да се промени държавната политика в бранш „ Земеделие “. Тя съобщи, че министър председателят Бойко Борисов би трябвало да поеме персонална отговорност за протичащото се в Ямболско и Странджа.
 
Полицейското наличие е засилено, а митингът от булеварда се пробва да блокира всички входове на Министерски съвет.
 
Фермерите желаят да се срещнат с премиера, с цел да изкажат персонално своето неодобрение или да не разрешат министри и представители на администрацията да излязат от постройката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР