Близо 300 души загинаха тогава: за свалянето на малайзийския пътнически

...
Близо 300 души загинаха тогава: за свалянето на малайзийския пътнически
Коментари Харесай

Трагедията с MH17: логичният край на едно престъпление


Близо 300 души починаха тогава: за свалянето на малайзийския пътнически аероплан MH17 с 298 души на борда са упрекнати трима руснаци и един украинец. Осем години по-късно нидерландският съд е подготвен с присъдата.

Следователи от Нидерландия преглеждат реконструираната кабина на сваления малайзийски пътнически аероплан

беше ужасна контузия за мнозина. Снимките на слънчогледови полета, осеяни с мъртви тела и остатъци от самолета, на проруски сепаратисти, позиращи с плюшени играчки на убити деца, се запечатаха в съзнанието ни. Загинаха 298 души, множеството от които нидерландски жители.

Според интернационалните следователи самолетът е бил свален с ракета земя-въздух " Бук ". Русия отхвърли да екстрадира обвинените - трима съветски и един украински жител, заради което те не участват на произнасянето на присъдата.

Руската страна не оказа помощ с нищо на следствието  

фалшифицира сателитни фотоси и. Благодарение на, посредством разбор на безчет фотоси в обществените медии, беше потвърдено, че ракетната система " Бук " е била докарана от Русия в Източна Украйна и по-късно върната с изчезнала ракета.

Почти никаква информация от съветска страна

Водещият проверяващ за Русия в " Белингкат ” споделя в документален филм в YouTube какъв брой мъчно е било изследването. Рядко е било допустимо да се доближите до съветските бойци, с цел да ги интервюирате. Освен това бойците нееднократно са давали погрешни сведения в интервютата. За роднините на жертвите подправените вести са непоносими.
 Маршрутът на полет MH17 до свалянето на самолета над Източна Украйна
Маршрутът на полет MH17 до свалянето на самолета над Източна Украйна

" Говорил съм доста със фамилиите на починалите и към момента поддържам връзка с тях ", споделя Грозев. " Много е значимо, че освен истината излезе нескрито, само че и дезинформацията беше разобличена, както и всички неистини, които трябваше да слушат и четат - тъй като те четат всяка тирада на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, където тя лъже, четат всяка тирада на Владимир Путин. Четат и плачат. ”

Съдебното решение е " значим сигнал за бъдещето ”

Киевският политолог Володимир Фесенко акцентира какъв брой значима е била работата на проверяващите публицисти за целия развой. В последна сметка те прецизират детайлностите, въз основа на които могат да бъдат повдигнати обвинявания. " А тази присъда е за терористичен акт, осъществен от руснаците и техните поддръжници в Донбас. А присъдата за осъщественото закононарушение, въпреки и задочна, е доста значим сигнал освен в този момент, само че и за бъдещето. ”

Защото това ще покаже, че военните закононарушения, които се правят сега, до момента в който Русия води нападателната си, няма да останат безнаказани, споделя Фесенко.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР