Близо 300 души са хванати да шофират пияни или надрусани

...
Близо 300 души са хванати да шофират пияни или надрусани
Коментари Харесай

Хванаха 300 да карат пияни и надрусани за седмица

Близо 300 души са хванати да карат пияни или надрусани в границите на една седмица. Операцията е извършена в интервала 11 и 17 декември на територията на страната. Тя е осъществена по самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL.

В рамките на акцията пътните служители на реда са ревизирали общо 19070 водачи на моторни транспортни средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции и са открили 297 извършители. В 246 от случаите са засечени водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, други 51 – ма са управлявали след приложимост на наркотични или упойващи субстанции.

Статистиката сочи, че максимален брой инспекции са осъществени на териториите на ОДМВР Бургас – 1848 и ОДМВР Пловдив - 1422. Най-много водачи, управлявали колите си след приложимост на алкохол, са открити от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи – 30 и ОДМВР Пловдив – 23, а най-големият брой, карали под въздействието на опиати - на територията на ОДМВР - Бургас, Габрово и Стара Загора. И от трите дирекции са открити по 5 такива случая.

Числата сочат, че при предходната аналогична интервенция, извършена от 5 юни до 11 юни 2017 година, са били тествани общо 18538 водачи. Тогава са били открити 350 нарушавания - 268 водачи, карали след приложимост на алкохол, и 82 –ма, управлявали под въздействието на наркотични или упойващи субстанции.

По време на сегашната интервенция, с изключение на за съществуването на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози, на водачите на МПС е осъществен надзор за съществуването на наложителна застраховка " Гражданска отговорност”. Установените нарушавания са били 350. Пътните служители на реда са следили и за други нередности и закононарушения. Така по време на интервенцията са открити 10 случая на владение на наркотични субстанции и техните аналози, открити са 6 търсени лица и са разкрити 47 престъпни закононарушения, част от които - ръководство на МПС в период на наложено наказване по административен ред.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР