Близо 300 души са арестувани от полицейските специални части ОМОН

...
Близо 300 души са арестувани от полицейските специални части ОМОН
Коментари Харесай

Близо 300 арестувани в Москва за участие в неразрешен протест

Близо 300 души са задържани от полицейските специфични елементи ОМОН за присъединяване в забранен митинг в Москва, заяви ТАСС, като се базира на столичното основно ръководство на Министерство на вътрешните работи.

" За нарушение на публичния ред на неразрешена акция в центъра на столицата бяха арестувани 295 души ", сподели представител на полицията и посочи, че огромна част от арестуваните не са поданици на Москва.

Данните за задържаните варират. Според правозащитната организация ОВД-инфо, представена от Ройтерс, арестуваните са най-малко 435. Сред тях имало и известни опозиционни деятели, които били задържани преди проявата, с цел да им се попречи да вземат участие в нея.

Снимка: EPA

Очевидци са споделили за Ройтерс, че някои от арестуваните били просто минувачи, оказали се в неправилния миг на неправилното място.

Един от тях, 45-годишният Александър Латишев, обяснил, че пристигнал в Москва от близката Владимирска област, с цел да приказва за бизнес със собствен съучастник. Задържали го до момента в който седял на една скамейка.

Протестът край столичното кметство е призован от намиращия се за следващ път в пандиза опозиционен водач Алексей Навални. Целта е да се окаже напън върху управляващите да позволен опозиционни претенденти на локалните избори в Москва на 8 септември.

Опозицията прикани хората на митинги, откакто управляващите отхвърлиха регистрация на към шейсет претенденти за изборите на градски парламент (Дума) на Москва, след които има съидейници на съперника на Кремъл Навални.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР