Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до

...
Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до
Коментари Харесай

Учени в САЩ прогнозират 300 000 смъртни случая от COVID-19

Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до 1 декември, предвиждат здравните специалисти на Университета във Вашингтон, макар че съгласно тях 70 000 живота могат да бъдат избавени, в случай че хората съблюдават наредбите за носенето на маски, оповестява " Ройтерс ", съобщи News.bg.

" В Съединени американски щати виждаме влакче на ужасите. Изглежда, че хората носят маски и се отдалечават обществено по-често, до момента в който инфекциите се усилват, след време откакто инфекциите спадат, хората се успокояват и стопират ", разяснява доктор Кристофър Мъри, шеф на IHME, съобщавайки най-новата прогноза на университета. Американските публични смъртни случаи са над 159 000 и 4,8 милиона известни случая на заразяване.

IHME съобщи, че инфекциите спадат в някогашните епицентрове на Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас, само че нарастват в Колорадо, Айдахо, Канзас, Кентъки, Мисисипи, Мисури, Охайо, Оклахома, Орегон и Вирджиния. Губернаторът на Охайо Майк Деуин, републиканец, съобщи в четвъртък, че е тестван позитивно за COVID-19 преди плануваната среща с президента Доналд Тръмп, само че не е имал признаци на болестта. Тенеси и Северна Каролина регистрираха рекордни нараствания на смъртни случаи за един ден в четвъртък, надлежно с 42 и 73. Експертите считат, че разпространяването е провокирано частично от пътуванията през лятната почивка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР