Близо 30 загинали до момента и над 1000 ранени след

...
Близо 30 загинали до момента и над 1000 ранени след
Коментари Харесай

Близо 30 души загинаха и над 1000 са ранени след земетресението в Турция

Близо 30 починали досега и над 1000 ранени след вчерашното земетресение в Турция. Издирват се още оживели. Трусът със мощ 6,8 срути стотици здания. За Българска национална телевизия шеф на " Червения полумесец " изясни, че има вяра злополуката да не е толкоз огромна, колкото бяха първичните опасения.
Премиерът Бойко Борисов, президентът Румен Радев и министърът на външните работи Екатерина Захариева показаха съболезнования.

От нощес спасителите се надпреварват с времето. Сутринта извадиха 12-годишно момче, само че по-късно то издъхна в болница.

Епицентърът на труса е на към 550 км от Анкара в провинция Елязъг. Земетресението удари малко преди 21 часа локално време.

Последвали крясъци, суматоха, обезсърчение. Хората почнали да разравят с ръце отломките, с цел да спасят околните си.

С настъпването на сутринта се обрисуваха размерите на нещастието.

Все още се търсят към 30-тина души.
Алпер Юлуджа, шеф " Международни стратегии " към турския " Червен полумесец " (по телефона): В момента избавителните интервенции се правят от националната работа за бедствия. Ние осигурихме към 2500 палатки и кревати и към 15 000 одеяла. Изпратихме мобилни кухни, които ще обезпечат в бедстващия регион топла храна.
Наши представители са в спешния щаб на държавното управление. Постоянно вършим оценка на обстановката и това, което мога да кажа, че доста се надяваме то да не се окаже толкоз тежко, колкото бяха първичните ни опасения.
Земята в Източна Турция продължава да се тресе. Регистрирани са към 400 следващи труса, 14 от които са били с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР