Близо 30 второкурсници от специалност Право“ на Русенския университет Ангел

...
Близо 30 второкурсници от специалност Право“ на Русенския университет Ангел
Коментари Харесай

Бъдещи юристи се запознаха с дейността на Областната администрация

Близо 30 второкурсници от компетентност „ Право “ на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ посетиха през днешния ден Областната администрация в крайдунавския град. На място те имахавъзможност да се срещнат с активността на чиновниците в институцията, както и да прегледат действителни проблеми от практиката. В траялото повече от час практическо занимание изключително внимание бе отделено на функционалностите на регионалния шеф, неговите пълномощия и методите за взаимоотношение, съгласуваност и обезпечаване на сходство на ползите и политиките сред другите органи на ръководство в страната.

Студентите разискаха с специалистите от Областната администрация и редица действителни случаи от ежедневната работа на институцията. Фокусът на полемиките бе подложен върху контрола на Общинските препоръки, законосъобразността на издаваните от тях актове, както и обжалването им.

Не на последно място студентите научиха и за опциите за стаж в Областната администрация.

Бъдещите адвокати бяха съпроводени от преподавателя си по „ Административно право и административен развой “ гл. ас. доктор Диляна Калинова.Срещата е част от проведената образователна процедура от университета, а главната ѝ цел е студентите да се срещнат с активността на административните органи посредством директен контакт с тях, както и да покачат своите юридически знания.

Интересен факт е, че всички адвокати в Областна администрация – Русе са ученици на Русенския университет „ Ангел Кънчев “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР