Близо 30 жители на община Созопол се събраха на протест

...
Близо 30 жители на община Созопол се събраха на протест
Коментари Харесай

Протестиращи: Да се разследва общинското участие в строежа на Алепу

Близо 30 поданици на община Созопол се събраха на митинг пред незавършения градеж в предпазената околност Алепу.

Протестиращите показаха възмущението си от дейностите на контролните органи, които по думите им показват градежа като подпорна стена на свлачище с забележими белези за строителство на хотел.

Според някогашен представител на общинската администрация Анастасия Порожанова, поредност от опорочени процедури е довела до прехвърлянето на общинска земя в частни сдружения.

Протестиращи желаеха прокуратурата да проверява не издаденото строително позволение на обекта, а метода, по който общината взе участие с апортна вноска от 29 декара общинска земя, която по-късно е станала частна.

ДНСК ревизира градежа

Върховната административна прокуратура разпореди инспекция на укрепването на свлачището на плажа Алепу край Созопол, заяви за БНР началникът на ДНСК арх. Иван Несторов. Той изясни, че в пълномощията на строителния надзор е да откри дали има отклонения от утвърждения план. Резултатите от инспекцията се чакат до 7 дни.

Преди дни за следствие на издаденото позволение за градеж прикани водачът на НФСБ Валери Симеонов, като уточни, че на мястото, където се построява бетоновата структура съгласно него свлачище няма и в никакъв случай не е имало.

*Източник: Георги Кожухаров
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР