Близо 30 г. българите се питат дали е завършил Преходът.

...
Близо 30 г. българите се питат дали е завършил Преходът.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: По-богатите българи смятат, че Преходът е свършил

Близо 30 година българите се питат дали е приключил Преходът. Някои клишета за този интервал са иронични, някои са смешни, други съдържат самосъжаление. Социологическото ни проучване сподели, че колкото повече пари получаваш, толкоз си по-склонен да смяташ, че той е приключил. Това сподели политологът Първан Симеонов от организация „ Галъп интернешънъл “ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Според 71% от интервюираните Преходът продължава. „ Преходът в България от дълго време е приключил. Въпреки това има чувството, че не се случиха нещата както би трябвало. Малко неща обаче могат да се върнат “, уточни той.

"Съсипаха я тази страна “ - обичана фраза на българите

На въпрос, кой е унищожил страната. 80% от хората считат, че в България има мафия. Убеждението за това е съществено. По думите на Симеонов, обаче ние не заслужаваме чак такова угодничество. „ България е постигнала доста през тези 30 години “.

„ Демокрацията ни лиши доста “ е друго известно факсимиле. Анкетираните хора обаче демонстрират партийно разделяне. Според симпатизантите на Българска социалистическа партия изказванието е правилно, до момента в който десните го опровергават.

Първан Симеонов сподели още, че проучването демонстрира и друго нещо - в България допуснахме много съществено неравноправие. Много хора се усещат не просто обеднели, а лишени от статус. Това са изгубилите от Прехода. Те няма по какъв начин да са удовлетворени. Ние сме застаряващо обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР