Близо 3 млн. лв. ще отпусне правителството за закупуване на

...
Близо 3 млн. лв. ще отпусне правителството за закупуване на
Коментари Харесай

Правителството дава 3 млн. лв. за апаратура и за педиатричната болница

Близо 3 млн. лева ще отпусне държавното управление за закупуване на инсталация и за възстановяване на изискванията в педиатричната болница. Това стана ясно след среща на педиатри и неонатолози при премиера Бойко Борисов.

От тях 500 хиляди лева ще отидат за апарати за дихателна реанимация. 750 хиляди ще са за кувьози. А 1,7 млн. лева.ще са за педиатричната болница по стратегия " Майчино и детско опазване на здравето ", изясни след срещата здравният министър Кирил Ананиев. Парите ще стигнат с изключение на за възстановяване на грижите за децата, само че и за повдигане на заплатите на медиците.

Апаратурата пък ще бъде разпределена по отношение на потребността на държавните и общинските лечебни заведения.

До края на месеца ще бъде оповестена социална поръчка за инженеринг на новата детска болница, като задачата е действителното строителство през септември.

С Българският лекарски съюз пък се водят за преостойностяване на някой клинични пътеки, като педиатричните.

Освен това в неонатологията ще бъде главен приоритет в Наредба 1 за специализациите.

Миналата седмица медицинските служащи от педиатричната болница СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ излязоха на митинг и затвориха придвижването на бул. „ Акад. Иван Гешов “. Исканията им са болничното заведение да бъде приета за национална педиатрична и да ѝ бъде гласуван съответния бюджет. Освен това те заплашиха с групова оставка.

Тези решения дават глътка въздух на нашите най-тежки проблеми, сподели проф. Иван Литвиненко. Той изясни, че лекарите ще изчакат и смяната на пътеките. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР