Близо 3 милиарда животни са били убити или прогонени от

...
Близо 3 милиарда животни са били убити или прогонени от
Коментари Харесай

Близо 3 милиарда животни са пострадали от австралийските пожари

Близо 3 милиарда животни са били убити или прогонени от невижданите пожари в Австралия през 2019-2020 година в "едно от най-тежките бедствия в дивата природа в актуалната история ", сочи отчет, представен от БГНЕС.
Изследването на учени от няколко австралийски университета разкрива, че ударът по дивата природа включва 143 милиона бозайници, 2.46 милиарда влечуги, 180 милиона птици и 51 милиона жаби.
Пожарите опустошиха повече от 115 000 квадратни километра от засегнатите от сушата шубраци и гори в Австралия в края на 2019 година и началото на 2020 година, като убиха над 30 души и унищожиха хиляди домове. Това беше най-големият и най-продължителен сезон на пожар в актуалната история на страната. Учените приписват тежестта на рецесията на въздействието на климатичните промени.
Служители във виенския зоопарк подаряват заплатите си за животните в Австралия
Резултатите от изследването към момента се обработват, като окончателният отчет би трябвало да бъде оповестен в края на идващия месец, само че създателите обявиха, че броят на засегнатите три милиарда животни надали ще се промени.
"Настоящите констатации са шокиращи ", съобщи Дърмът О'Горман, изпълнителен шеф на австралийския клон на Световния фонд за дивата природа, поръчал отчета. „ Трудно е да се сетим за друго събитие някъде по света, умъртвило или изселило толкоз доста животни “, сподели той. „ Това се окачествява като едно от най-тежките бедствия в дивата природа в актуалната история “.
Докладът е направен от учени от Сидни, Университета в Нов Южен Уелс, Университета на Нюкасъл, Университета „ Чарлз Стърт “ и групата за запазване на природата „ BirdLife Australia “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР