Близо 3 месеца след първоначалния арест, състав на Варненския окръжен

...
Близо 3 месеца след първоначалния арест, състав на Варненския окръжен
Коментари Харесай

Отказаха по-лека мярка на обвинения за убийството на варненския диджей Теди

 Близо 3 месеца след първичния арест, състав на Варненския областен съд отхвърли да промени в по-лека мярката за неотклонение на Константин Б., разследван за убийството на варненски диджей.

Пресслужбата на Окръжен съд – Варна напомня, че 50-годишният Константин е в ареста от 19.07.2019 година, откакто беше упрекнат като физически причинител на убийството на Тодор Тодоров, дружно с още един мъж, апетитен като подстрекател.

46-годишният варненски диджей Теди, беше открит мъртъв край блока му на варненския бул. " Осми крайморски полк “ в късните вечерни часове на 26 февруари 2015 година По тялото му имаше няколко прободни рани. До лятото на тази година убийството беше неразкрито.

Варненският областен съд откри, че все още не са настъпили условия, които да постановат смяна на към този момент взетата мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано съмнение за съпричастност на Константин Б., към действието, за което е притеглен като обвинен. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него - " отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, както и високата степен на социална заплаха, правосъдният състав счете, че остава действителна заплахата лицето да се укрие. От показанията на негови доближени е видно, че той се е хвалел с многочислени действия, идентични с актуалното. Отделно от това, данните за подготовката, метода на осъществяване и отдръпването на обвинения от мястото на престъплението приказват за съществуване на стройна построена система. Поради това и съдът намeри, че е налична действителна заплаха той да извърши закононарушение.

С оглед изложените условия, съдът остави без почитание настояването на Константин Б. за смяна на мярката за неотклонение от " задържане под стража " в по-лека.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на въззива инспекция в 3-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР