Близо 3-километрова колона от тежкотоварни автомобили се е образувала в

...
Близо 3-километрова колона от тежкотоварни автомобили се е образувала в
Коментари Харесай

Засилен трафик при ГКПП „Дунав мост“

Близо 3-километрова колона от тежкотоварни коли се е образувала в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе, оповестиха за БГНЕС от регионалната администрация.

Областният шеф Данаил Ковачев е в непрекъснат контакт с всички институции, имащи отношение по казуса. Създадена е организация, която да подсигурява безпроблемното придвижване за останалите моторни транспортни средства в посока от и към Мартен и Силистра. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи непрекъснато патрулират в региона, като наблюдават най-малко едната лента сред кръговите кръстовища при „ Свободна зона “ и граничния пункт да е свободна за колите, влизащи в града или преминаващи директно.

Също по този начин полицията стопира камиони и в прилежащите на Русе области Разград, Велико Търново и Стара Загора на подобаващи за задачата места. Освен това сходна организация е въведена в цялата страна и визира даже по-отдалечени области от българо-румънската граница като Сливен и Ямбол. Товарните коли се пропущат за придвижване в посока „ Дунав мост “ след подаване на информация от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. Част от идващия към района тежкотоварен трафик е спрян и в региона на гр. Бяла, област Русе.

Според способените институции опашката от камиони се е образувала заради огромния брой тирове, които са влезнали в страната през миналата седмица, а в този момент пътуват в противоположна посока. Интензивният трафик в посока Румъния е довел и до претоварване на всички паркинги за камиони в русенско. Поради това, че те са се оказали цялостни, колоната от чакащи камиони се е принесла в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ и частност по бул. „ България “.

От Регионална дирекция „ Гранична полиция “ и Териториална дирекция „ Митница Русе “ също са подхванали всички нужни ограничения за улеснение на трафика. Данните сочат, че за последните 24 часа единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе да излезли близо 1600 камиона. Въпреки това е имало краткотрайни прекъсвания на работата на граничния пункт в Гюргево и през тази нощ, което е довело до в допълнение закъснение в обработката на тежкотоварния трафик.

Преминаването за леките коли не е затруднено. На моменти обаче тапи се образуваха и на моста, защото оборудването е единствено с две ленти. Трафикът се чака да остане натоварен и през утрешния ден.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР