Близо 3,6% е делът на устройствата, оборудвани с 40MP камериПроизводителите

...
Близо 3,6% е делът на устройствата, оборудвани с 40MP камериПроизводителите
Коментари Харесай

Надпревара за мегапиксели при смартфоните

Близо 3,6% е делът на устройствата, оборудвани с 40MP камери

Производителите на смарт телефони се надяват да подтикват покупките с по-добри фотокамери (снимка: CCO Public Domain)

Продажбите на смарт телефони понижават към този момент шесто подред тримесечие. За да подтикват потребителите да обновят устройствата си, производителите влязоха в конкуренция за мегапиксели, наред с други усъвършенствания в смарт телефоните, сочи разбор на Counterpoint Research.

Именно фотокамерите претърпяват най-съществени промени. Все повече смарт телефони, включително по-достъпните модели, са оборудвани с по няколко камери и получават новаторски функционалности от рода на заздравен дигитален зум и изкуствен интелект за възстановяване на фотосите.

Очаква се с нахлуване на 5G мрежите производителите да стартират да усъвършенстват внезапно и видео-възможностите на смарт телефоните. 10-кратното нарастване в скоростта на предаване на данните в мобилните мрежи от пето потомство ще трансформира смарт телефоните в устройства за високо-качествено видео, се споделя в разбора.

В момента се следи отчетлива наклонност на увеличение на резолюцията на смарт телефон камерите. По данни на Counterpoint Research, над 82% от устройствата, постъпили на международния пазар в интервала януари-март 2019 година, имат камери с резолюция над 12 мегапиксела.

Освен това през първото тримесечие делът на смарт телефоните с съществена камера над 40 мегапиксела доближава съвсем 3,6%. В проучването се показва за образец моделът Huawei Honor V20, който е оборудван с тройна камера с резолюция 48 мегапиксела.
още по тематиката
Значително се уголемява и асортиментът от смарт телефони с камери в диапазона 20-25MP. В този сегмент попадат устройства като Samsung Galaxy A, Honor 10, Honor 10i, Huawei Nova 4e и други модели с 24-мегапикселови камери.

Въпреки че апаратите с по-скромни камери (12-13MP) отстъпват позиции, те към момента остават най-обширната категория с дял от над 57%. Устройствата с 16-18MP камери резервират равнището си от предходното тримесечие, до момента в който при смарт телефоните с камери 8MP и по-малка резолюция записват спад.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР