Близо 3,5 милиона лева ще платим за видеонаблюдението на изборите.

...
Близо 3,5 милиона лева ще платим за видеонаблюдението на изборите.
Коментари Харесай

Видеонаблюдението на изборите: За устройствата ще бъдат платени 3,5 млн. лева


Близо 3,5 милиона лв. ще платим за видеонаблюдението на изборите. Поръчката е незабавна, а устройствата би трябвало да бъдат доставени до 12 дни.

Обществената поръчка е оповестена късно нощес, а срокът за предложения е до среднощ на 10 март. Устройствата би трябвало да бъдат доставени до 21 март.

Предметът на поръчката включва доставка на механически устройства за потребностите на видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след оповестяване края на изборния ден, както и обезпечаване на мобилна съгласуваност.

Прогнозната цената на поръчката е 3 365 760 лв. с Данък добавена стойност, въпреки че кабинетът отпусна за нея спомагателни 6,5 милиона. Поканени да вземат участие са трите мобилни оператора в България.

Офертата е за три позиции - мобилните устройства, стойките за тях, както и за мобилната съгласуваност, а главен аршин за избор на победител е най-ниската цена.

Вече има изясненост и какво ще се прави, в случай че няма обсег в по-отдалечените секции.

„ Там, където по механически аргументи не може да се реализира излъчването, би трябвало да се снима и секционните изборни комисии ще предадат записващите устройства в районните изборни комисии “, изясни представителят на ЦИК Росица Матева.

А за гласуването в чужбина към този момент има подадени над 47 хиляди заявки в 77 страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР