Близо 3 400 варненци, отишли до урните, не са дали

...
Близо 3 400 варненци, отишли до урните, не са дали
Коментари Харесай

Близо 3 400 варненци не са подкрепили никого на изборите

Близо 3 400 варненци, отишли до урните, не са дали поддръжката си за никого, заяви през днешния ден ръководителят на РИК в крайморския град Велин Жеков. По думите му недействителните бюлетини са над 4 600.

Преференциалното гласоподаване е мощно застъпено във Варненско, добави Жеков. В листата на ГЕРБ най-голяма поддръжка - 6 хиляди гласа, има лидерът й Мария Габриел. Двамата претенденти, свързани с Варна, - Емил Радев и Лиляна Павлова, също получават мощен мажоритарен избор. За тях са дали своят вот преференциално по 2 900 и 2 700 души.

При Българска социалистическа партия най-голямата поддръжка е за лидера Елена Йончева, добави Жеков. За нея преференциално са дали своят вот към 5 хиляди варненци. За Сергей Станишев гласовете са 1 450. Във Варненско поддръжка получават още Деница Златева /близо 2 хиляди гласа/ и Велизар Енчев /около 1 200 гласа/. При Движение за права и свободи най-силен мажоритарен избор получава вторият в листата - Делян Пеевски. Той има персоналната поддръжка на 900 гласоподаватели.

Машинното гласоподаване се оказа много безпричинно и като разход, и като изпитание за членовете на секционните комисии, сподели още Жеков. Той уточни, че отчитането на този вид избор е доста комплицирано и във Варна всеобщо хората от СИК са споделили, че на идващите избори няма да влизат в комисии, където има машини. Този вид не е сполучлив и е нужно да се търси различен, по-усъвършенстван и по-ефективен като запазване тайната на вота, добави Жеков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР