Близо 29 процента от служителите в Румъния в момента работят

...
Близо 29 процента от служителите в Румъния в момента работят
Коментари Харесай

Близо 1/3 от служителите в Румъния работят от вкъщи

Близо 29 % от чиновниците в Румъния сега работят от у дома, като също толкоз са на мнение, че актуалната рецесия, провокирана от ковид, ще продължи още към два месеца, оповестява уеб сайтът Нюз.ро, цитирайки изследване на платформата за набиране на личен състав БестДжобс.

Около половината от участниците в анкетата са декларирали, че им е елементарно да се приспособяват към отдалечената работа, тъй като имат опит с цифровите принадлежности, над 15 % считат, че главното предизвикателство на работата от у дома е неналичието на ефикасна връзка с сътрудниците, а 5 % са дали отговор, че им е мъчно да се приспособяват към този метод на работа.

35 % от работещите от у дома са открили, че са по-продуктивни в този интервал спрямо работата в офис, защото не губят време за пътешестване, над 17 % са декларирали, че са по-концентрирани у дома, тъй като работата им не се прекъсва от сътрудниците, а 10 % настояват, че са по-малко уплашени поради неналичието на директен напън от началника, добавя Българска телеграфна агенция.

Същевременно 13 % признават, че работата им от вкъщи е по-малко ефикасна, защото са ангажирани и с домашен отговорности или с грижата за децата.

На въпрос какъв брой дълго чакат да продължи този интервал на наложителна изолираност, в това число и работа от у дома, болшинството от чиновниците (29 процента) са на мнение, че това ще трае сред един и два месеца, близо 21 % чакат да продължи сред два и три месеца, а прогнозата на над 15 % е за повече от три месеца. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР