Близо 280 млн. лв. допълнителни разходи реши да отпусне правителството

...
Близо 280 млн. лв. допълнителни разходи реши да отпусне правителството
Коментари Харесай

Ударно правителството раздаде допълнителни 280 млн. лв. на общини и администрация

Близо 280 млн. лева спомагателни разноски реши да отпусне държавното управление на министерства, организации и общини

С спомагателни разноски и прехвърляния по бюджетите на първостепенни разпоредители на съвещанието си в сряда държавното управление си отпусна 810 хиляди лева , от които 500 хиляди лева са за погашение на компенсации на чиновници от администрацията на държавното управление и регионалните управи.

Осигурени бяха и 310 хиляди лева за осъществяване на строителни действия в Бачковския манастир „ Успение Богородично “, свързани с отвеждането на дъждовни води отвън региона на църковната постройка.

Одобрени са и спомагателни разноски в размер на 500 хиляди лева за Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) за назначение на чиновници. На Комисията за защита на конкуренцията се дават 230 100 лева за " ефикасен асортимент на висококвалифициран личен състав ". По бюджета на Комисията за отбрана от дискриминация се утвърждават средства в размер на 125 хиляди лева за погашение на компенсации по Кодекса на труда на членовете на Комисията от мандат 2012-2017 година

По бюджета на община Варна бяха предоставени 85 млн. лева , разпределени за създаване на бул. „ Васил Левски “ в сектора от ул. „ Подвис “ до ул. „ Девня “ и за създаване на пробив на бул. „ Сливница “ от бул. „ Ян Хунияди “ до бул. „ Атанас Москов “.

С друго свое решение държавното управление отпусна повече от 158 милиона лв. за рационализация на пътя Калотина-София.

Предвижда се планът да бъде изпълнен със средства по Механизма за свързване на Европа и от държавния бюджет. Планираната обща стойност е 177 милиона лв.. Финансовият запас по механизма е 47 374 227 лева, прецизират от държавната пресслужба.

Участъкът, който следва да бъде осъвременен, включва строителство на автомагистрала с дължина 14,5 км и габарит 25,5 м, както и голям брой уреди като мостове, надлези, подлези, пътни възли и тунели за прекосяване на едри бозайници.

В сряда беше взето решение и за разпределяне на спомагателни разноски на транспортното министерство в размер на 35 млн. лв.. Парите се дават целево на НКЖИ за довеждане докрай на железопътните планове по Оперативна стратегия „ Транспорт 2007-2013 година “.

Сумата ще покрие приключването на плановете за реорганизация и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, Фаза 2; за рехабилитация на железопътната инфраструктура в сектори по линията Пловдив-Бургас, за рационализация на сектора Септември-Пловдив, за техническа помощ по трансевропейската транспортна мрежа, за построяването на интермодален терминал в Пловдив и за развиването на възел София, прецизират от държавната пресслужба.

Допълнително държавното управление отпусна 19.2 млн. лева по бюджета на министерството за националното съфинансиране на транспортни планове по Механизма за свързване на Европа за интервала 2015-2017 година По този метод се съблюдават уговорките на българската страна за обезпечаване на национално съфинансиране в размер на 15% от общата стойност на плановете.

Средствата ще бъдат разпределени сред четири огромни инфраструктурни плана на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, два плана на ИА „ Проучване и поддържане на река Дунав “ и един на Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “.

Общата стойност на транспортните планове, които ще се финансират от Механизма за свързване на Европа за интервала 2014-2020 година е 794 млн. лв.. Те са фокусирани върху развиването на железопътния превоз и вътрешните водни пътища по главната TEN-T мрежа на Европейския съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР