Близо 27 хил. души по оценка на организаторите се събраха

...
Близо 27 хил. души по оценка на организаторите се събраха
Коментари Харесай

Десетки хиляди демонстрираха в Берлин с искания за реформи в селското стопанство

Близо 27 хиляди души по оценка на уредниците се събраха през днешния ден в Берлин с апели за по-екологична селскостопанска политика на фона на интернационално ревю за селско стопанство и хранителни артикули " Зелена седмица ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Начело със 150 трактора, пъстрата колона от фермери, бранители на климата и правата на животните, и други групи се включиха в марша, който потегли към обяд от Бранденбургската врата под мотото " Писна ни! ".
Демонстрацията към този момент се е утвърдила като годишно събитие в календара на Берлин, съвпадащо със селскостопанското ревю, което стартира през вчерашния ден.

Някои протестиращи носеха плакати с претенции " Субсидии единствено за органичните! " или за опазване на биоразнообразието в немските полета.

Според полицията акцията протича спокойно, без обилни произшествия и нарушавания.

Освен ревюто " Зелена седмица " в Берлин се организира конференция на аграрни министри, с представители на над 70 страни, под председателството на немския министър на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер.

Тази година митингът в Берлин съответствува с разгорещения спор в Германия за битката с климатичните промени и усилването на публичното внимание и присъединяване в младежкото придвижване " Петъци за бъдещето ", учредено от шведската тийнейджърка Грета Тунберг.

Вчера фермери стачкуваха в редица немски градове против по-строгите регулаторни условия на управляващите и стотици трактори блокираха главен бул. в Берлин. Преди дни пък производители на мед организираха " леплив митинг " пред министерството на земеделието против продължаващото потребление на противоречив хербицид.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР