Близо 27 души са убити и десетки ранени при атака

...
Близо 27 души са убити и десетки ранени при атака
Коментари Харесай

Нападение над летището в Йемен - 27 души са убити

Близо 27 души са убити и десетки ранени при офанзива на летище Аден в Йемен. Атаката е станала секунди откакто на летището е кацнал аероплан от Саудитска арабия, в който е било новосформираното държавното управление на страната, оповестява Ройтерс.

Имаше и гърмеж към президентския замък. Членове на кабинета и министър председателят Маен Абдулмалик са били отведени на несъмнено място.

При кацането на аероплан се чуха мощни гърмежи и пукотевица, споделят очевидци. 

Били са хвърлени три снаряда, два в основната зала на летището и един на пистата. 

Все още не е ясно точната численост на убитите и ранените. 

Никой не е поел отговорност за атентата. 

" Ние и членовете на държавното управление се намираме във краткотрайната столица Аден и всички са добрe. Страхливият терористичен акт, ориентиран към летището в Аден, е част от войната, която се води против йеменската страна и нейните велики хора ", написа министър председателят Маен.

Новият кабинет сплотява държавното управление на президента Абд-Рабу Мансур Хади с южните сепаратисти, предопределени да изпълнят саудитската цел за преустановяване на враждата сред съдружниците на Рияд.

Двете групи са главните йеменски фракции в основания на юг алианс, подкрепян от Саудитска Арабия, който се борят против привързаното към Иран придвижване хути, контролиращо север, в това число столицата Сана.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР