Близо 24 часа продължава гасенето на пожара в русенското депо

...
Близо 24 часа продължава гасенето на пожара в русенското депо
Коментари Харесай

Втори ден гори русенското сметище

Близо 24 часа продължава гасенето на пожара в русенското хранилище за боклуци. Огънят беше овладян още през вчерашния ден, само че над сметището продължава да се издига гъст пушек. От Регионалната екоинспекция споделиха, че няма замърсяване на въздуха, само че над половината град се усеща неприятна миризма на изгоряло.

Русе

Огнеборците и чиновниците на депото са работили цяла нощ и сега не престават да засипват с пръст горящите боклуци на русенското хранилище. Въпреки това продължава да има тлеене в дълбочина и още веднъж се появявали дребни огнища. Площта на разпространяване на огъня обаче е лимитирана, твърдят от Общината. Днес димът доста е намалял, само че поради източния вятър, миризмата на изгоряло е стигнала и до централната част на града и хората се чудеха от какво е.
Дим от въглища по-скоро, на такова ми замириса на мен... Наистина димът беше ужасяващ. Сутринта - 8-7 часа.
От районна екоинспекция оповестиха, че има повишение на стойностите на въглеродните окиси и бензина поради горенето на пластмаси и органични боклуци, само че превишаване на нормата към този момент няма. В ранния следобяд се чака да бъде докарана в допълнение пръст за запръстяване на сметището, тъй като това е най-ефективният метод за окончателното потушаване на пожара.

Очакванията са до вечерта всички огнища да бъдат загасени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР