Близо 22 тона излезли от употреба пестициди бяха извозени към

...
Близо 22 тона излезли от употреба пестициди бяха извозени към
Коментари Харесай

Извозиха близо 22 тона негодни пестици от село Медковец

Близо 22 тона излезли от приложимост пестициди бяха извозени към уреди за извънредно неутрализиране във Франция. Камионът със остарели препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност отпътува от склада в село Медковец, заяви БНР.

Товаренето на пестицидите се извърши в наличието на зам. регионалният шеф Десислава Димитрова, чиновници на регионална и общинска администрация, представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда Монтана, на ОДЗ - Монтана, на пожарната, Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) и чиновници на определената френска компания, която ще приготви сортирането, преопаковането и извозването на пестицидите до инсинератор за заличаване на рискови боклуци във Франция.

Операцията по почистване на старите пестициди стартира по предписание на Върховна административна прокуратура. Във връзка с това министърът на околната среда и водите Емил Димитров издаде заповед за възлагане на инспекция на обекти, в които се съхраняват излезли от приложимост препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР