Близо 22 000 л минерален терпентин без документи за платен

...
Близо 22 000 л минерален терпентин без документи за платен
Коментари Харесай

Конфискуваха 22 000 л минерален терпентин без документи на Дунав мост

Близо 22 000 л минерален терпентин без документи за заплатен данък са конфискували митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Това оповестиха от митницата в крайдунавския град, представени от Българска телеграфна агенция.

Стоката била заявена като химикал, употребен в козметичната промишленост. При инспекцията на транспортното средство зародили подозрения, че стоката е акцизна и за нея би трябвало да бъде показан условия по закон електронен акцизен документ, само че водачът на камиона не могъл да го показа. По-късно транспортната компания направила опит да заблуди митническите органи като подала документи, издадени за друго транспортно средство.

Цялото количество от стоката е арестувано и са взети проби за лабораторен разбор. Резултатите от него удостоверяват, че стоката е акцизна и би трябвало да пътува с документ, удостоверяващ начисляването, заплащането или обезпечаването на акциза.

По случая следва формиране на административно-наказателно произвеждане. Предвидената в закона глоба е двойният размер на дължимия данък - към 45 000 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР