Близо 200 са вече жертвите на опустошителните наводнения в Япония,

...
Близо 200 са вече жертвите на опустошителните наводнения в Япония,
Коментари Харесай

Почти 200 станаха загиналите от наводненията в Япония

Близо 200 са към този момент жертвите на опустошителните наводнения в Япония, а горещината и проблеми с водоснабдяването основават условия за разпространяване на заболявания, съобщи Ройтерс.

Над 200 хиляди семейства нямат вода, седмица откакто поройните дъждове провокираха наводнения и свлачища в западната част на страната.

Загиналите доближиха 199, а десетки не престават да се водят изчезнали, заяви представител на държавното управление. Според медии изчезналите са към 60.

Тъй като температурите се покачиха над 30 градуса по Целзия и влажността е висока, животът в учебни физкултурни салони и други евакуационни центрове става все по-тежък.

Ограниченото водоснабдяване в засегнатите региони значи, че хората, които не поемат задоволително течности са застрашени от топлинен удар. Някои пият вода, с която мият ръцете си, което основава опасения за епидемии.

Над 70 000 военни, лавица и пожарникари не престават да търсят оживели в руините след свлачищата и пороите.
Премиерът Шиндзо Абе подреди на среща на спешния щаб да се работи по-бързо за оказване на помощ на потърпевшите. Заради наводненията Абе анулира обиколка в четири страни, измежду които Белгия и Франция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР