Близо 200 работни места вече се запълват в новооткрития днес

...
Близо 200 работни места вече се запълват в новооткрития днес
Коментари Харесай

Френска компания за самолетни врати отвори завод край Пловдив

Близо 200 работни места към този момент се запълват в новооткрития през днешния ден цех за самолетни порти на френската компания " Латекоер " в индустриалната зона на община Марица край Пловдив.

Компанията има стогодишна история, в нея е работил като водач на пощенски аероплан Антоан дьо сент Екзюпери. Заводът ще създава самолетни порти, а на церемонията по откриването през днешния ден участваха министър председателят Бойко Борисов, посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ерик Льобедел, генералният изпълнителен шеф на " Латекоер " Яник Асуад, ръководителят на Френско- българската комерсиална и индустриална камара Стефан Делайе, вицепрезидентът на Airbus Серж Дюран, предава БГНЕС.

В приветствието си министър председателят Бойко Борисов сподели, че производството прави брутния вътрешен артикул и по този начин ставаме по- самостоятелни от европейските фондове. Той обърна внимание, че френските домакини в завода благодариха на администрацията, която е направила допустимо година след първата копка заводът да бъде открит с оборудването и акцентира, че за този цех няколко пъти са водени борби. " Радвам се, че откакто България закупи най- модерните, скъпи, положителни френски хеликоптери, антени и други, имаме и цех за авиочасти и доказахме, че с бизнеса се скрепява другарство ".

Прегърнал през рамо пред микрофона френската генерална директорка на компания, Борисов индиректно отново се обърна към опозицията: " Накрая на тези вложения се веселя, а не на тези от 2008-ма, които бяха в слънчеви паркове, взрива в строителството, разпродаването на електроразпределителните сдружения, американските централи, посредством които капиталът на България излиза. Освен това огромна част от вложенията не се водят директни, тъй като не идват непосредствено от Франция, те идват посредством комерсиалните сдружения, които са регистрирани тук, тъй че поисквам триумфи, работа и цялостно успокоение на нашите нови домакини ", сподели още той.

В новия цех край Пловдив " Латекоер " са вложили 15 млн евро. Той е издигнат върху повърхност от 5 дка и ще създава детайли за вратите на самолетите Airbus 320 и 330.

„ Новият цех на Латекоер е сериозен актив за България, който ще притегли нови вложители. Радвам се, че за следващ път нашата страна съумя да потвърди, че е уместно място за правене на бизнес, което от своя страна е знак, че ние вървим в вярната посока “, съобщи от своя страна министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР