Близо 200 представители на пътностроителния бранш затвориха за кратко пътя

...
Близо 200 представители на пътностроителния бранш затвориха за кратко пътя
Коментари Харесай

Протестиращи пътни строители затвориха за кратко пътя Русе – Свиленград край Велико Търново


Близо 200 представители на пътностроителния отрасъл затвориха за малко пътя Русе – Свиленград край Велико Търново. Работници и чиновници на „ Пътни градежи – В. Търново “ се събраха на изхода на града в посока Южна България, с цел да изразят недоволството си от неизплатените от страна на страната средства за към този момент осъществена активност за поддръжка на пътища и пътни поправки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Действията им са част от декларираните безсрочни митинги от Българска браншова камара „ Пътища “ на територията на цялата страна.

Към момента компанията има да получава над 30 млн. лева, като от тях 24 млн. лева са за действия, осъществени предходната година. „ Трябваше да има разплащане към 30 юни на останалите 50% от миналогодишните изпълнени действия, само че това не се случи и по тази причина сме тук “, сподели Филип Маринов, съуправител на „ Пътни градежи – В. Търново “.  

" При тези цени е доста мъчно оцеляването на всяка една строителна компания “, разяснява Румен Игнатов, съуправител на сдружението. Според него не е ясно кой ще прави зимното поддържане в района, защото публичната поръчка е прекъсната, а договорът на компанията е до 30 септември.

„ Искаме да ни изплатят дължимото, което сме изработили. От една година насам не получаваме пари, нито ни ревизират, не е допустимо да се работи в сходна обстановка. За да поддържаме тези хора тук, се постанова да изплащаме заеми “, сподели Елена Манолова, основен счетоводител на компанията.

Работниците и чиновниците показаха паника, че при неналичието на заплати няма да се оправят в идните месеци, когато инфлацията и високите цени на силата и горивата ще бъдат проблем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР