Близо 200 мотористи от клуб Хонда се събраха пред зала

...
Близо 200 мотористи от клуб Хонда се събраха пред зала
Коментари Харесай

Антиправителствено автошествие тръгна от зала Колодурма в Пловдив

Близо 200 мотористи от клуб Хонда се събраха пред зала Колодрума за шествие в Пловдив. Инициативата им е разрешена и позволена от полицията, само че мотористите обявиха, че нямат отношение към антиправителствения митинг на същото място и изрично се дистанцират от него. Минути след 12 часа мотористите потеглиха към града, ескортирани от полиция и след обиколка в Пловдив потеглиха към Куклен, съобщи БНР.

Паркингът пред залата стана и събирателен пункт на протестиращите против държавното управление , които по-рано в обществените мрежи оповестиха, че имат намерение да проведат автошествие. Събраха се към 30 коли, които по-късно потеглиха с 10 км./ час по бул. "Цар Борис Трети Обединител ". Спряха се в Тунела под Античния спектакъл и пяха българския химн с развети флагове и под звуците на клаксони. Трафикът бе спрян, а полицията обезпечава сигурността на придвижването.

В началото Асен Костов съобщи от името на протестиращите, че сборният пункт е определен неслучайно, защото паркингът пред спортната зала е голям и по този начин няма да се пречи на трафика в града.

Зам.-кметът по социална сигурност Йордан Ставрев разгласи, че протестиращите нямат публично позволение от общината, защото не е спазен законовият период за приемането му. Костов обаче акцентира, че освен това състояние няма да пропагандира хората да вземат участие в автошествието, а това дали ще се включат в протестната колона с претенции за оставка е техен персонален избор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР