Близо 200 мигранти от Централна Америка, придвижили се на север

...
Близо 200 мигранти от Централна Америка, придвижили се на север
Коментари Харесай

200 мигранти блокирани на границата на Мексико със САЩ

Близо 200 мигранти от Централна Америка, придвижили се на север през Мексико за месец с ясната цел да потърсят леговище в Съединени американски щати, са спрени на американско-мексиканската граница, написа "Гардиън ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се закани предходната седмица да спрат кервана с мигранти, до момента в който представители на американското държавно управление оповестиха, че ще отговорят стремително.

Мексиканските управляващи пуснаха към 50 бежанци да преминат през врата и по мост, само че бяха спрени на входа на постройка на Съединени американски щати за инспекция на другия край. Позволено им е да останат до постройката, механически на мексиканска земя.

Други към 50 бежанци останаха в Тихуана, като им е неразрешено да пресекат моста към територията на Съединени американски щати.

Тръмп постоянно мнения кервана, който стартира напредването си на 25 март до границата на Гватемала с Мексико. Американската администрация се закани да затвори "правните малки врати " и да постави завършек на политиките "хвани и освободи ", които разрешават на бежанци да бъдат освобождавани от митническите управляващи на Съединени американски щати, до момента в който случаите им се преглеждат в съда, което продължава няколко години.

Главният прокурор Джеф Сешънс предизвести, че керванът "умишлено се пробва да подкопае нашите закони и да залее системата ни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР