Близо 200 хиляди литра некачествено гориво - бензин и дизел,

...
Близо 200 хиляди литра некачествено гориво - бензин и дизел,
Коментари Харесай

Глоби за над 1 милион лева са съставени на бензиностанции

Близо 200 хиляди литра некачествено гориво - бензин и дизел, са иззели от Държавната организация по метрология и механически контрол от началото на годината от бензиностанции. Други количества обаче са продадени преди да бъдат хванати, осведоми Българска национална телевизия.

Некачественото гориво провокира съществени повреди на колите, безапелационни са специалисти.Евтиното гориво нормално се отличава от общоприетите горива с по-ниска пламна температура, с по-високо наличие на сяра в горивото и разнообразни други примеси.
В България има 3624 бензиностанции, близо една трета се ревизират годишно, както за качество на горивото, по този начин и за правилно отчитане на уредите за зареждане. От началото на годината, инспекциите, които е направила Държавната организация по метрологичен и механически контрол са повече от 900, в случаите, в които се установяват нарушавания, горивото се изземва. с изключение на в случаите когато не е употребявано. От началото на 2019 година направените проби са над 1200, нарушавания има в 58 от случаите. Глобите, наложени на бензиностанциите са за 1милион и 190 хиляди лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР