Близо 200 души останаха без ток заради натрупан дълг от

...
Близо 200 души останаха без ток заради натрупан дълг от
Коментари Харесай

200 души останаха без ток в Русе заради чужди задължения

Близо 200 души останаха без ток поради насъбран дълг от 48 000 лева Въпреки че хората си заплащат постоянно сметките, локалното енерго прекъсна електричеството на цялостен блок. Обитателите му са в невъзможност, тъй като дългът не е техен.

Сред пострадалите е фамилията на Емилия и Светослав, които недоумяват по какъв начин ще се грижат за 9-годишната си щерка. В момента детето е болно, а се постанова да стои на мрачно и студено.
Блок в Русе се оказа с над 30 000 лева сметка за ток Близо 100 семейства са изправени пред опасността да останат на мрачно
Подозренията на притежателите на жилища са, че заплащат и непознати сметки. Още повече, че прекъсването на тока изненадващо остави без електрическа енергия половината квартал, в това число и прилежащата автомивка.

Присъствието на техници от енергото, които възвърнаха зареждането в квартала, изнерви в допълнение хората.

Хората от 12-етажния блок от месеци упорстват за самостоятелни партиди, само че без триумф. От енергодружеството отхвърлят информация по какъв начин се натрупат големите сметки, защото те не са титуляри по общата партида. Тя пък се води на юридическо лице, чийто шеф не може да бъде открит.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради неналичието на ток доста от хора още нощес са напуснали жилищата си, с цел да потърсят заслон при близки и родственици. От етажната благосъстоятелност са внесли несъгласие за прекъсването на тока, както и тъжба в прокуратурата, само че досега отговор от там няма.

В публична позиция от енергодружеството обявиха, че всички законови благоприятни условия за решение на казуса са изчерпани и се постанова да прибегнат до крайната мярка. В противоположен случай има действителен риск възходящият дълг да стане несъбираем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР