Близо 200 деца от детски градини „Щастливо детство“, „Незабравка“, „Изгрев“

...
Близо 200 деца от детски градини „Щастливо детство“, „Незабравка“, „Изгрев“
Коментари Харесай

Децата на Монтана са запалени по разделното събиране на отпадъци /снимки/

Близо 200 деца от детски градини „ Щастливо детство “, „ Незабравка “, „ Изгрев “ и „ Калина “ в Монтана се стекоха през днешния ден на площад „ Жеравица “, с цел да се срещнат с радостните герои на занимателното просветително куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета” Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Вече пета година те гостуват на българските деца в разнообразни елементи на страната по самодейността на „ Екопак България “ „ Нахрани ме, хапвам разделно “. Над 8 550 деца в страната към този момент са инфектирани от концепцията за разделно събиране на боклуци от опаковки, към която приобщават и фамилиите си.
По занимателен интерактивен метод „ Театър на приказката – София “ среща децата с нуждата да сортират отпадъците, да ги изхвърлят разделно, с цел да могат те да бъдат рециклирани. „ Така се грижим за живота на дърветата, за чистотата на реките, моретата и океаните. А, в случай че изхвърляме всичко дружно, земята ще стане едно голямо бунище “, споделя въодушевена дребната Карина Петрова (6 г.) след празника на площада в Монтана.
„ Екопак България “, най-голямата организация за ръководство на боклуци у нас е възприела за своя задача да възпитава у децата от 4 до 8 година в цялата страна отговорно отношение към природата. Онези деца, които са се срещнали към този момент с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, си спомнят усмихнатите им физиономии при всяко изхвърляне на боклук и търсят разноцветните контейнери.
По време на кукленото шоу децата се научават кой боклук в кой пъстър резервоар се изхвърля. Най-активните участваха в съревнование по подбиране на боклуци. Всички танцуваха дружно с героите на приказката. След кукления спектакъл всички получиха комикс брошура за оцветяване с персонажите от пиесата и магнити с усмихнатите физиономии на Хартояд, Пластоядка и Стъклояд.
„ Шоуто е доста занимателно и потребно за децата. Включиха се въодушевено и се оправиха чудесно с разделното събиране “, разяснява Румяна Викторова, учител във 2 ЦДГ „ Незабравка “.
Празникът за децата беше проведен в партньорство с община Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР