Близо 200 британски депутати консерватори са сигнализирали, че възнамеряват да

...
Близо 200 британски депутати консерватори са сигнализирали, че възнамеряват да
Коментари Харесай

Близо 200 депутати консерватори възнамеряват да подкрепят Тереза Мей

Близо 200 английски депутати консерватори са алармирали, че имат намерение да поддържат премиерката Тереза Мей при вота на доверие довечера, съобщи Ройтерс. Оценката на организацията се основава на изказвания пред медии и в обществените мрежи.
 
По последни данни на Ройтерс Тереза Мей има поддръжката на 198 консерватори от Камарата на общините. Според политически коментатори обаче някои депутати, които обществено са подкрепили премиерката, са споделили в частни диалози, че ще гласоподават срещу нея.

 
Тереза Мей се нуждае от поддръжката на 159 депутати от 317-членната група на Консервативната партия в долната камара на Народното събрание, с цел да резервира лидерския си пост.
 
Вотът на доверие, който е скришен, стартира в 20 ч. българско време и ще продължи към два часа. Резултатът е предстоящ към 23 ч. българско време.

 
Днес английската премиерка е споделила пред депутатите от нейната Консервативна партия, че няма да ги води на идващите парламентарни избори, съобщи Ройтерс, като се базира на един от тях. Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините преди вота на доверие.-->
 
Британската премиерка признала, че има опозиция против това тя да води ръководещата партия на идващите избори. В същото време тя предизвестила, че в този момент е доста неприятен миг за промяна на водача, и подчертала, че Брекзит би трябвало да бъде сбъднат и то в точния момент, сподели един от присъствалите депутати, Алек Шелбрук. Той цитира изказване на Мей, че тя няма да привиква предварителни парламентарни избори до постоянните през 2022 година, само че няма да води консерваторите на тези избори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР