Близо 200 акаунта, свързани с групи, поддържащи тезата за превъзходството

...
Близо 200 акаунта, свързани с групи, поддържащи тезата за превъзходството
Коментари Харесай

Facebook трие акаунти на групи, поддържащи тезата за превъзходството на бялата раса

Близо 200 акаунта, свързани с групи, поддържащи тезата за превъзходството на бялата раса са били изтрити от Фейсбук, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки представители на компанията.

Става дума за групи, възнамерявали да насърчат членовете си да отидат на митинги против убийствата на чернокожи от страна на служители на реда, като в някои случаи участниците в тези прояви се готвели да носят оръжия.

Акаунтите във Фейсбук и Instagram били свързани с " Proud Boys " и " American Guard ", две групи, на които към този момент не се позволява достъп до платформата заради изявления, подтикващи към ненавист. Представители на компанията към този момент следели сметките, подготвяйки се да ги изтрият, когато видели постове, опитващи се да се възползват от митингите, провокирани от гибелта на Джордж Флойд в Минеаполис.

" Видяхме, че тези групи възнамеряват да съберат поддръжници и членове, с цел да отидат физически на митингите и в някои случаи се подготвяха да носят оръжия ", съобщи нощес Брайън Фишман, шеф по политиката за контратероризма и рисковите организации.

Фейсбук не разгласява детайлности за проектите, не оповестява в кои щати живеят, нито какви са били проектите им за митинги. Компанията акцентира, че ще продължи да отстранява нови сметки на консуматори, опитващи се да заобиколят възбраната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР