Близо 200 адвокати искат от главния прокурор проверка заради обиски

...
Близо 200 адвокати искат от главния прокурор проверка заради обиски
Коментари Харесай

200 адвокати искат от Цацаров проверка заради обиски по кантори

Близо 200 юристи желаят от основния прокурор инспекция поради обиски по адвокатски фирми. Това излиза наяве от писмо, под което бранителите са се подписали. То е изпратено и до ръководителя на Висшия адвокатски съвет, министъра на правораздаването, Висшия правосъден съвет, Омбудсмана и Съюза на юристите в България.

През последните дни станахме очевидци на груби и незаконосъобразни похищения против адвокатската самостоятелност и неприкосновеността на адвокатските бумаги и преписка, написа в писмото, като в него се описват дейностите на проверяващите и обиските по адвокатските фирми.

От Висшия правосъден съвет юристите желаят инспекция на дейностите на Прокуратурата и Съда, както и да изиска правосъдните актове, с който същите дейности са позволени в адвокатска адвокатска фирма, с цел да реши има ли нарушаване на Закона и от съдиите, издали правосъдните актове.

Адвокатите желаят от Мая Манолова да назначи също инспекция.

Срокът, който юристите дават за резултати от инспекцията е един месец и слагат изискване, че в случай че това не се случи, ще излязат на митинг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР