Близо 20 млн. лева ще бъдат отпуснати по управляваната от

...
Близо 20 млн. лева ще бъдат отпуснати по управляваната от
Коментари Харесай

Държавата отпуска близо 20 млн. лева за доставката на два медицински хеликоптера

Близо 20 млн. лв. ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за доставка на хеликоптери за реакция при незабавни медицински случай и рецесии. Днес Управляващият орган на Оперативната стратегия утвърди плановото предложение на Министерство на здравеопазването.

С плана за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по обезпечаването на въздушен превоз на пациенти в незабавни положения до приемно лечебно заведение, както и за потребностите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение планува и окомплектоване с нужното здравно съоръжение и електронни системи за връзка, навигация и ръководство. Ще се обезпечи и нужното образование на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

С обезпечаването на модерни санитарни транспортни средства за превоз по въздух ще се обезпечи опция за навременна диагностика, наблюдаване и лекуване в случаите, когато за реализирането на наземен превоз са нужни повече от 30 минути. Това ще помогне, в забележителна степен, за спасяването на живота на пациенти в сериозно положение, както и ще увеличи потенциала за реакция при пораждане на бедствия, повреди или произшествия, акцентират от районното министерство.

Реализацията на плана е част от политиката за възобновяване и окомплектоване на системата на незабавна помощ.

В момента с финансиране от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 се извършва и огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР