Близо 20 млн.лева щ по управляваната от Министерството на регионалното

...
Близо 20 млн.лева щ по управляваната от Министерството на регионалното
Коментари Харесай

7 месеца след анонса, одобриха проекта за два медицински хеликоптера

Близо 20 млн.лева щ по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за доставка на и рецесии. Днес Управляващият орган на Оперативната стратегия утвърди плановото предложение на Министерство на здравеопазването, оповестява БГНЕС
С планът за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по обезпечаването на въздушен превоз на пациенти в незабавни положения до приемно лечебно заведение, както и за потребностите на трансплантацията в страната.
 Одобрен е планът за покупка на медицински хеликоптери Одобрен е планът за покупка на медицински хеликоптери
Близо 20 млн.лв. ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия...
Проектното предложение планува и окомплектоване с нужното здравно съоръжение и електронни системи за връзка, навигация и ръководство. Ще се обезпечи и нужното образование на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.
С обезпечаването на модерни санитарни транспортни средства за превоз по въздух ще се обезпечи опция за навременна диагностика, наблюдаване и лекуване в случаите, когато за реализирането на наземен превоз са нужни повече от 30 минути. Това ще помогне, в забележителна степен, за спасяването на живота на пациенти в сериозно положение, както и ще увеличи потенциала за реакция при пораждане на бедствия, повреди или произшествия.
Реализацията на плана е част от политиката за възобновяване и окомплектоване на системата на незабавна помощ, споделят от Министерство на регионалното развитие и напомнят, че сега с финансиране от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 се извършва и огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.
БГНЕС напомня, че през февруари бе съобще, че България ще закупи две хеликоптерни коли за спешна помощ с 20 млн. лв.. Тогава министерството не си е сложи крайни периоди по плана.
 Здравното министерство най-сетне купува медицински хеликоптер с евросредства Здравното министерство най-сетне купува медицински хеликоптер с евросредства
20 млн. лева ще бъдат пренасочени към Министерството на здравеопазването от районното министерство. С тях ще може да купи хеликоптер...
Директорът на Планинската избавителна работа Емил Нешев посочи пред БГНЕС, че въз основата на неговия опит доставката на хеликоптери лишава най-малко година и половина.
„ Безкрайно благополучен съм, че съумях да дочакам тази вест. Очевидно желанията са да се случат нещата бързо. Предстои обаче ужасно доста работа в доста аспекти, в това число и организационни “.
България остана без хеликоптерна медицина поради тежката администрация. „ Военните хеликоптери са подобаващи за търсене на бедстващи хора високо в планината или да се транспортират огромен брой планински спасители. Това обаче не е формалното лице на хеликоптерното избавяне По света се употребяват напълно различен вид машини, оборудвани във тип на кола за спешна помощ, известни като ХЕМС. Те могат да поддържат и да реанимират потърпевши с тежки контузии. Хубаво е да се прави разлика сред двата типа избавяне – машините и екипажите са доста разнообразни, изясни още Нешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР