Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална

...
Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална
Коментари Харесай

Накити за близо 80 бона спипаха митничари на МП Малко Търново

Близо 20 кг сребърни украшения откриха митническите чиновници от Териториална дирекция Южна морска и Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция на лек автомобил, оповестиха от Агенция "Митници ".

На 19.07.2020г. към 15.00ч. на Министерство на правосъдието Малко Търново, идва лек автомобил ‘‘MERSEDES-BENZ’’ “V-KLASSE”, в който пътували от Турция през България за Румъния семейство с двете си деца, всички румънски жители.

Задържаха златни украшения за 110 000 лева в камион на "Дунав мост "

Пред митническите чиновници на пункта те оповестили, че не придвижват никакви артикули или валутни полезности за обявление.

По метода „ разбор на риска “ автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница сред задния ред седалки, са открити пакети с бижутерийни произведения от бял метал. От пакетите са извадени общо 5705 синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки.



Според направената от вещото лице експертиза накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610.47 грама на стойност 78 441 лв..

Установено е, че накитите са благосъстоятелност на лидера на автомобила, румънски жител, който декларирал че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.



(Агенция "Митници ")

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР